Първа копка на продължението на  ул. Георги Странски бе направено

...
Първа копка на продължението на  ул. Георги Странски бе направено
Коментари Харесай

Направиха първа копка на нова улица в Пловдив СНИМКИ

Първа копка на продължението на  ул. „ Георги Странски ” бе направено от градоначалника Костадин Димитров, районният кмет Емил Русинов и неговият  предшественик Иван Стоянов. Новата пътна връзка ще свърже ул. „ Тодор Гатев ” с ул. " Архимандрит Евтимий ”  , което е първият стадий от планувания ремонт.  Имотът върху, който ще се построява инфраструктурата бе трансфериран на община Пловдив от военните, като в съседство има още три парцела, за които градските управляващи чакат отговор, съобщи

Костадин Димитров съобщи, че новата инфраструктура в този регион е извънредно употребена, като самият той също постоянно минава през нея. С построяването на ул. „ Георги Странски ” придвижването в  целия регион ще бъде още повече облекчено. Очаква се в границите на три месеца пътният сектор да бъде приключен, като цената му е 1,3 млн. лева

Емил Русинов даде и техническите параметри на уличната мрежа, тя е дълга близо 200 метра, като ще бъде с две ленти по 3,5 метра и от двете страни и тротоари по 1.5 метра.

Отдолу ще бъде построена подземна инфраструктура, като окабеляване, ВиК и други. Проектът е с включено още осветяване, както и обособяването на 51 паркоместа.

Вторият стадий планува реконструкцията на ул. " Архимандрит Евтимий ”  до ул. „ Радко Димитриев ”, като там  с изключение на пътното платно ще бъдат построени и нови тротоари, защото сега те са с размери от едвам 60 см и е невероятно да премине майка с детска количка по тях.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР